Mijn visie – Fysiotherapie en Oedeemfysiotherapie Mark Brinkman – Haaksbergen
Header afbeelding

Welkom op de website van mijn praktijk


Mijn praktijk kenmerkt zich door kleinschaligheid en persoonlijke zorg, waarbij samen met jou gezocht wordt naar een oplossing voor jouw probleem aan het bewegingsapparaat. Het eerste contact bestaat uit een inventarisatie, waarna we een behandelplan opstellen.

Meer informatie over mij en mijn specialisaties vind je op deze website.
Een uitgebreid onderzoek over de ervaringen van cliënten met mijn praktijk vind je in het het onderzoek van Qualizorg.

Mijn visie

Om je een beter beeld van mij en mijn werkwijze te geven zal ik hier het één en ander vertellen over mijn ideeën over gezondheidszorg en hoe ik dit in de praktijk ten uitvoer breng.

In mijn ogen bestaan gezondheidsproblemen altijd uit een lichamelijke, een sociale en een psychische kant (het zogenoemde bio-psychosociale model). De verhouding tussen de verschillende componenten verschilt echter van persoon tot persoon. Zelfs bij dezelfde persoon kunnen die verhoudingen elke keer anders liggen. In de behandeling zul je, naar mijn mening, dus aan al deze facetten aandacht moeten besteden. Anders is de behandeling niet compleet.

De basis voor mijn manier van behandelen wordt gevormd door kennis uit de wetenschap en een grote dosis ervaring, opgedaan in de loop der jaren. In de fysiotherapie maken we gebruik van protocollen en richtlijnen op basis van de wetenschap. Vooral richtlijnen zijn richtinggevend, maar je mag er van afwijken als je dat goed kunt onderbouwen. Protocollen zijn wat dat betreft wat strakker. Richtlijnen, protocollen en wetenschap gaan altijd over gemiddelden. In mijn ogen is geen enkel mens gemiddeld, maar integendeel uniek. Dat betekent dat ik met mijn manier van werken heel duidelijk kijk naar jou als mens en met de beschikbare kennis samen met jou een totaalplaatje maak van het probleem waarvoor je bent gekomen.

Ik werk altijd individueel. Daardoor kan ik de volle aandacht geven aan jou en je gezondheidsprobleem in al haar facetten. Het mooie van het vak fysiotherapie vind ik, dat ik relatief veel tijd exclusief kan besteden aan jou. Daarbij is het in mijn ogen de kunst om de juiste therapie bij de juiste klacht en de juiste therapeut te vinden. En als dan de conclusie is, dat je bij mij niet aan het juiste adres bent, dan help ik je (voor zo ver dat binnen mijn vermogen ligt) om te zoeken naar een therapie dan wel therapeut waar je beter terecht kunt met jouw specifieke probleem.