Hervatting werkzaamheden op maandag 4 mei 2020

 

Met ingang van maandag 4 mei 2020 mag ik onder bepaalde voorwaarden mijn werkzaamheden in de praktijk hervatten. De werkwijze zal anders zijn dan je van mij gewend bent. Lees daarom alles goed door en houd je aan de afspraken.

 

Allereerst verzoek ik je om van tevoren te melden als je behoort tot de door het RIVM bepaalde risico groepen.

Verder verzoek ik je om de afspraak te annuleren als je de volgende klachten hebt:

 1. (neus)verkoudheid
 2. hoesten, kuchen of niezen
 3. loopneus
 4. keelpijn
 5. verhoging (= tot 38 graden) of koorts
 6. kortademigheid
 7. hoofdpijn
 8. branderige ogen
 9. moeheid
 10. je ziek voelen
 11. diarree

Ook als er in je directe omgeving iemand ziekteverschijnselen vertoont, verzoek ik je dat te melden. Bij twijfel dien  je altijd telefonisch of via de e-mail te overleggen of het verstandig is om de afspraak door te laten gaan. Als de behandeling niet uitgesteld kan worden, bestaat de mogelijkheid om met PBM (zie verder) onder voorwaarden aan huis te behandelen.

De mogelijkheid van een telefonisch consult en beeldbellen blijft bestaan.

 

De algemene hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, hoesten/niezen in de elleboog, handen wassen, goede persoonlijke hygiëne en voldoende afstand bewaren waar mogelijk blijven uiteraard van kracht.

Daarnaast zal ik volgens de richtlijnen van het RIVM gebruik maken van PBM (Persoonlijke BeschermingsMiddelen zoals mondkapjes, handschoenen en dergelijke). Deze schrijven deze middelen alleen voor in hele specifieke gevallen. In de praktijk zal ik daar geen gebruik van hoeven maken, bij behandelingen aan huis in sommige gevallen wel.

 

Organisatorisch heb ik de volgende maatregelen genomen:

 • in plaats van om de 30 minuten heb ik om de 45 minuten een afspraak gepland, zodat de opeenvolgende cliënten elkaar normaal gesproken niet tegen komen. De tussenliggende tijd gebruik ik om de contactoppervlakken te reinigen.
 • ik verzoek je om maximaal 5 minuten voor aanvang van de afspraak binnen te komen; dit is om bovengenoemde mogelijk te maken.
 • kom zoveel mogelijk alleen. Alleen indien het echt niet anders kan, is begeleiding van één persoon toegestaan. In de behandelkamer zijn we met maximaal twee personen. Dit geldt ook voor de wachtruimte.
 • bij behandelingen aan huis ook zoveel als mogelijk geen andere personen in dezelfde ruimte.
 • er ligt geen lectuur in de vorm van kranten of tijdschriften.
 • gebruik het toilet alleen in uiterste noodzaak.
Publicatiedatum: 01-05-2020


« Terug naar het overzicht